Balkabağıadmin2018-02-04T12:08:50+00:00
Balkabağı
- Halk arasında Bal Kabağı, Kestane Kabağı veya Adapazarı Kabağı olarak da adlandırılmaktadır.
- Elimizde mevcut bulunan Bal Kabakları ağırlıkları 4-5 kg’dan başlayıp 40-45 çıkmaktadır.
- Türkiye’de yetiştiriciliği önemli bir yer kaplamakla birlikte Marmara Bölgesi yetiştiricilikte ön sıralardadır.
- Serin ortamda uzunca süre saklanmakta ve depolanmaktadır.
- En yaygın kullanım şekli kabak tatlısıdır.
- Lifli bir meyve olup,potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir.
- Çekirdekleri işlenip kabak çekirdeği olarak da tüketilmektedir.
- Etli kısmı sarı-turuncu renkte olup, yoğun biri tada sahiptir.
- Alerjiye karşı savunma, cildin yenilenmesi, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, göz sağlığının koruması gibi ciddi yaraları kanıtlanmıştır.
- Lifli yapısı nedeniyle bağırsak sistemini düzenleyip, sindirim sisteminigeliştirmektedir.