Sucuk, turşu, pastırma imalatı, mantı işletmeleri, lokanta ve birçok gıda firmasında kullanılmaktadır.
Muhafaza etmek için buzdolabı ve soğuk yerlerde paket ve kavanozlarda uzun süre saklanabilir. İstersek evimizde cam kavanozun içine zeytinyağı koyup buzdolabında saklayabiliriz. Rendeleyip bir poşet içerinde de buzdolabında uzun süre muhafaza edilebilir.
Soyulmuş sarımsağın elde edilirken birçok aşamadan geçer. Bunlar; 1-sapları temizlenir 2- baş kırma makinesi ile dişleri çıkarılır 3- dişler 50-55 derece sıcaklıkta ki fırınlara atılarak gevrek hale getirilir. 4- gevrek dişler belli bir basınç altında diş soyma makinesinden geçirilir.5- seçme ve ayıklama işleminden sonra soyulmuş sarımsaklar ortalama 4 derece soğuk yerlerde muhafaza edilir.